In se je začelo čisto novo poglavje. Ponovno. Verjamem, da bo v mojem življenju še veliko takšnih novih začetkov, novih poglavij. Veliko jih je tudi že bilo; eni lepih in tudi drugih, malo manj lepih. Morda vsebina moje prve objave res ni najbolj primerna za otvoritev spletne trgovine, ampak se mi zdi, da moram biti iskrena. Najprej sama s seboj, potem pa še z celotnim svetom.

Zadnjo leto je bilo zelo pestro, saj je bilo ogromno novih začetkov. Grenko-sladke izkušnje. Zgodile so se nekakšne prelomnice v mojem življenju. In čeprav je bilo vse prej kot pa enostavno, sem se ob tem naučila veliko novega. Ponovno sem našla sebe in svoj (notranji) glas. Najbolj pomembno od vsega pa je, da si končno upam sanjati (in to z odprtimi očmi).

Leto dni nazaj se je zame začelo težko obdobje. Po večih letih “skrivanja” sem odvrgla svoj oklep in masko. Sprva je bilo vse popolno, kot v pravljici, nato pa so oblaki nad menoj postali vedno bolj temnejši. Padla sem v neko čudno temo – moj vsakdanjih je bil jok, žalost, nezaupanje in občutek samote. Najtežja so bila jutra, ko se nisem morala sploh vstati iz postelje. V ničemer ni bilo smisla. Spomnim se trenutkov, ko sem se bojevala in si govorila: “Vstani se in pojdi ustvarjat.” Pa ni šlo. Kot da bi bila zavezana. Da ne bo pomote, vmes so bili tudi svetli dnevi, ko sem lahko nekako “normalno” funkcionirala, a globoko v sebi sem živela v paniki. Kdaj bo spet prišla tema – trenutek ko se bom sesedla, zbežala in začela jokati.

Trajalo je kar nekaj časa, da je prišlo do tistega potrebnega “klika“. Ampak najbolj pomembno od vsega je, da je do tega sploh prišlo. Prvi korak je bil ta, da sem nase nehala gledati, kot da sem žrtev. Še močneje sem se začela boriti. Še zmeraj se borim. In prav zaradi vsega tega sem danes takšna, kot sem.

Verjamem, da se vse v življenju zgodi z točno določenim razlogom. In prav ta izkušnja mi je odprla oči, da sem na svet začela gledati drugače.

Ko spremeniš pogled na svet, se spremeni ves tvoj svet!

Zato je danes končno tukaj prenovljena Iwiellina spletna stran – s spletno trgovino! O tem koraku sem sanjarila že dolgo let nazaj, a si nikoli nisem upala narediti tistega odločilnega koraka. Nisem verjela vase. Nisem imela poguma. Ampak danes… danes pa ga imam. In ponosna sem, kaj sem dosegla in ustvarila. Še bolj pa komaj čakam, da tole svojo ustvarjalno zgodbo zgradim naprej.

To je majhen, a zame zelo pomemben korak! Hvala vsem, ki ste mi na takšen ali drugačen način stali ob strani. Iz hvala!!

 

  : Eva Horvat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja