O meni

podpis

Pozdravljeni! Moje ime je Iva, zraven mene pa prikupna mala punčka, ki nosi ime Iwiella. Od tod prihaja tudi samo ime moje ustvarjalne zgodbe – Iwiella’s. Na nek način se za to malo punčko z dvema oranžnima čopkoma “skrivam”. Veliko let nazaj sem namreč izgubila sebe – otroško igrivost, smeh, veselje,… Zaprla sem se v težek oklep in se tako bojevala s svetom. Potem pa je prišla Iwiella. Nastala je že nekaj let nazaj med računalniškimi vajami na faksu, kjer sem jo oblikovala. Kmalu za tem sem se opogumila in naredila korak naprej. Odločila sem se da naredim svojo Facebook stran, kamor sem začela objavljati svoje papirnate kreacije.

Velikokrat sem že prišla do tiste točke, ko sem želela vse skupaj “zabrisati” skozi okno in nehati z ustvarjanjem. A zmeraj se je takrat pojavilo kakšno naročilo, ideja, glas spodbude in tako sem vztrajala še naprej. Še zmeraj vztrajam. In si upam. Sanjam!

“Ustvarjanje je način, da izrazim sebe.”

Ustvarjam že od kar pomnim – prvi začetki s papirjem, polimerno glino, kvačkanje,… Ampak preden sem odkrila strast pri ustvarjanju z rokami, sem odkrila petje. Glasba je zame ljubezen številka 1. Petje me odpelje daleč vstran v čudovit svet; občutek je skoraj takšen, kot da bi letela. Pozabim na skrbi in lahko razlijem svojo dušo.

Podobno se počutim, ko ustvarjam. V vsak izdelek dam zraven košček sebe – mojo strast in veselje, ki ga imam do ustvarjanja. In iz srca hvala vsem, ki ste mi v preteklosti zaupali izdelavo unikatnih voščilnic, vabil ali nakita. S tem ste mi dali ogromno motivacijo, volje, velikokrat tudi nove ideje ter dodaten zagon.

Moje ustvarjanje v medijih

V reviji Unikat so bili objavljeni štirje ustvarjalni članki oziroma navodila za izdelavo.
Ta izkušnja je bila nekaj čudovitega in posebnega.
Vlilo mi je dodatnega zagona in motivacije. Prav tako pa je tudi zelo poseben občutek, ko je v tvoje delo objavljeno v reviji, ki sem jo kot majhna deklica zelo rada prelistala.

Pokazala sem… :

  • Kako se željen motiv odtisne na svečke.
  • Naredi voščilnica – knjiga.
  • Primeri moških čestitk.
  • Kako se ustvarijo drobne cvetke s polimerno glino (FIMO maso).

Revije so še zmeraj na voljo. Najdeš jih na tej povezavi.